Як медійникам мінімізувати ризики зламу акаунтів під час кампанії булінгу

Photo by Junior Teixeira from Pexels Photo by Junior Teixeira from Pexels

Під час активних атак та булінгу в інтернеті медійникам рекомендується регулярно відстежувати акаунти в соціальних мережах та звертати увагу на посилення тролінгу або ознак того, що онлайн-булінг може перетворитися на фізичну загрозу.

Поради для того, щоб мінімізувати ризик:
  • Створюйте довгі й надійні паролі для своїх акаунтів. Вони мають бути від восьми символів і унікальними для кожного облікового запису. Використовуйте диспетчер паролів, який наразі є надійнішим способом контролю за паролями. Це допоможе запобігти злому акаунтів.
  • Увімкніть двофакторну автентифікацію для акаунтів. Краще використовувати застосунок, а не номер телефону.
  • Перегляньте налаштування конфіденційності для кожного акаунту і видаліть всі особисті дані, такі як номери телефонів та дату народження. Заблокуйте налаштування конфіденційності для кожного з ваших акаунтів.
  • Перегляньте свої акаунти і видаліть усі фотографії або зображення, якими можна маніпулювати й використовувати як спосіб дискредитації. Це поширена тактика, використовувана тролями.
  • Стежте за своїми акаунтами, у разі активності тролів або ознак того, що цифрова загроза може стати фізичною, вживайте заходів. Майте на увазі, що певні репортажі можуть спричинити вищий рівень булінгу.
  • Поговоріть з родиною і друзями про булінг в інтернеті. Тролі часто отримують інформацію про журналістів через акаунти родичів та інші близькі контакти в соцмережах. Попросіть людей видалити ваші фотографії або чутливу інформацію про вас зі своїх профілів.
  • Поговоріть з редакцією свого медіа і складіть план дій, якщо тролінг стане серйозним.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у межах проєкту "Мобілізація зусиль для вирішення викликів у медіасфері України". Матеріал відбиває позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду "Відродження".

Інші матеріали
www.lynda.com
Юридична допомогаІнформаційні та виборчі права журналістів
©Sean Gladwell
Перша домедична допомога для журналістівЩо мають вміти журналісти: зупинка кровотечі
Photo by Michael Guerrero from Pexels
Оцінка і планування ризиківТехнічне забезпечення журналістівПерелік запитань для редактора, що відправляє журналіста/ку на небезпечне завдання